죽기 전 꼭 먹어봐야 할 25가지 음식

미국 최대 온라인 신문 허핑턴포스트 (The Huffington Post)가 비빔밥을 “죽기 전에 먹어봐야 할 음식”으로 선정했다.

허핑턴포스트는 7일 “빠르게 돌아가는 세상 속에 잊기 쉬운 식사의 중요성”을 강조하면서 한국의 대표음식 비빔밥을 포함한 세계의 다양한 음식 25가지를 소개했다. 아시아권 음식으로는 ‘인스턴트가 아닌 진짜 라면’과 ‘비빔밥’이 유일했다.

특히, 허핑턴포스트는 흔히 외국에 알려진 ‘비빔밥’이 아닌 ‘돌솥비빔밥’을 언급하며 “돌솥바닥에 바삭하게 늘어붙은 밥은 당신을 오랫동안 행복하게 만들어줄 것이다”라고 설명해 눈길을 끌었다.

선정된 25가지 음식 중에는 ‘집에서 구운 닭고기’와 ‘밭에서 바로 딴 딸기’ 와 같이 우리나라에서 구할 수 있고, 어느 부엌에서나 손쉽게 만들 수 있는 음식들도 포함됐다.

또한, 미국 샌프란시스코의 유명한 빵집 타르틴 베이커리(Tartine Bakery)의 “초콜릿 크로아상”이나 뉴욕시의 르뱅베이커리(Levain Bakery)에서 판매하는 “초콜릿 쿠키”처럼 특정 맛집의 간판 메뉴도 이름을 올렸다.

핫도그빵에 바닷가재살과 샐러드를 함께 넣은 랍스터 롤은 “살면서 가능한 한 자주 먹어봐야 할 음식”이라는 찬사를 받았고, 인기 겨울 간식인 군밤도 반드시 먹어봐야 할 음식으로 선정됐다.

 

“죽기 전 꼭 먹어봐야 할 25가지 음식”

1. 르뱅 베이커리 (Levain Bakery)의 초콜릿 쿠키
2. 스위트브래즈 (Sweetbreads) 송아지•새끼양의 췌장, 흉선
3. 오븐에서 직접 구운 로스트 치킨
4. 랍스터 롤
5. 인스턴트 라면이 아닌 진짜 라면
6. 베녜 (Beignets) 슈가 파우더가 뿌려진 프랑스 도넛
7. 라클레트 (Raclette) 삶은 감자에 녹인 치즈로 맛을 낸 스위스 요리
8. 집에서 만든 마요네즈를 뿌린 프렌치 후라이즈
9. 피멘토치이즈 (Pimento Cheese) 상록수인 피멘토의 건조된 증실인 피멘토를 넣어 만든 치즈
10. 군밤 (Hot Roasted Chestnuts)
11. 세비체 (Ceviche) 해산물에 잘게 다신 채소와 레몬즙을 넣은 요리
12. 레스토랑에서 먹는 아침식사
13. 돌솥비빔밥
14. 머스타드 소스가 곁들여진 게 요리
15. 밭에서 바로 수확한 딸기
16. 라르도 (Lardo) 돼지 등쪽 껍질 아래의 지방층으로 만든 살라미의 한 종류
17. 팬케이크와 메이플 시럽
18. 신선한 리코타 치즈 (Even better if you make it yourself. it’s so eary)
19. 스테이크 타르타르 (Steak Tartare) 생쇠고기 다진 것과 날달걀로 만든 요리
20. 샌프란시스코에 위치한 탈틴베이커리 (Tartine Bakery)의 초콜릿 크로아상
21. 직접 만든 신선한 휘핑크림
22. 아보카도
23. 뉴욕의 인기 베이커리 스포리아(Sfoglia)의 식빵
24. 토마토 스프와 구운 치즈
25. 타말레 (Tamales) 멕시코의 유명한 요리로 다진 소고기, 야채 등의 속을 빵에 싸서 옥수수 껍질 등으로 감싸 요리한다.

(코리아헤럴드)

<관련 영문 기사>

Bibimbap must-try food: U.S. media

The Korean dish bibimbap was selected as one of foods “you have to eat before you die” by the U.S.’ biggest online media outlet.

The Huffington Post released a list of 25 foods from around the world which it said you should try during your life, including French beignets (a type of doughnut), Mexican tamales and Japanese ramen.

“We know how easy it is to get caught up by the fast pace of our lives, so we’re here to remind you of what’s really important: eating,” the article published online on Tuesday read.

Bibimbap, a traditional dish consisting of rice, various condiments and vegetables, can be divided into two types — one served in a plain bowl and the other in a hot stone bowl.

The type included on the list was the hot stone bowl bibimbap. “The rice that crisps at the bottom of the stone bowl will make you happy for years to come,” it said.

The list included foods that can be found anywhere or cooked in any kitchen such as “a roast chicken that you make in your own oven” and “strawberries picked fresh from the field.”

It also included some dishes by specific restaurants in the U.S. like a “Chocolate Croissant From Tartine Bakery,” a popular establishment in San Francisco, and “A Chocolate Chip Cookie From Levain Bakery” in New York.

“The ones you have to travel for, we promise they’re worth spending your savings on,” it said.

The following is the list of 25 foods the Huffington Post recommended:

1. A chocolate chip cookie from Levain Bakery
2. Sweetbreads glands
3. Roast chicken that you make in your own oven
4. Lobster rolls
5. Real ramen (not from the packet)
6. Beignets at Cafe Du Monde
7. Raclette
8. French fries with homemade mayonnaise
9. Pimento cheese
10. Hot roasted chestnuts
11. Ceviche
12. Breakfast at a diner
13. Hot stone bowl bibimbap
14. Stone crabs at Joe’s
15. Strawberries picked fresh from the field
16. Lardo
17. Pancakes with real maple syrup
18. Freshly made ricotta
19. Steak tartare
20. Chocolate croissant from Tartine Bakery
21. Freshly made whipped cream
22. Avocado, eaten straight from the skin with a spoon
23. A loaf of bread from Sfoglia
24. Tomato soup and grilled cheese
25. Tamales


답글 남기기

아래 항목을 채우거나 오른쪽 아이콘 중 하나를 클릭하여 로그 인 하세요:

WordPress.com 로고

WordPress.com의 계정을 사용하여 댓글을 남깁니다. 로그아웃 / 변경 )

Twitter 사진

Twitter의 계정을 사용하여 댓글을 남깁니다. 로그아웃 / 변경 )

Facebook 사진

Facebook의 계정을 사용하여 댓글을 남깁니다. 로그아웃 / 변경 )

Google+ photo

Google+의 계정을 사용하여 댓글을 남깁니다. 로그아웃 / 변경 )

%s에 연결하는 중